Sanitat investiga cinc possibles casos de listeriosi a la Comunitat Valenciana

Barceló ha assenyalat que cinc valencians més han donat negatiu en les anàlisis.

VÍDEO | Sanitat investiga cinc possibles casos de listeriosi a la Comunitat Valenciana

El Ministeri de Sanitat ha elevat aquest dilluns a 195 els casos confirmats de persones afectades pel brot de listeriosi per consum de carn ensaginada de la marca La Mechá. A més, hi ha 22 casos considerats probables i 64 sospitosos que estan en investigació en diverses comunitats autònomes, cinc d'ells a la Comunitat Valenciana.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha indicat a la ràdio d'A Punt Mèdia que aquestes cinc persones estan a l'espera dels resultats de les anàlisis. A més, ha assenyalat que cinc valencians més s'han sotmés a proves i han donat negatiu en listeriosi.

Barceló, que s'ha reunit a Madrid amb la ministra en funcions, María Luisa Carcedo, assegura que la Comunitat Valenciana "no té cap risc", ja que la carn afectada no s'ha introduït ni comercialitzat a la regió. Ha asseverat que hi ha hagut persones, en concret una dotzena, que han acudit als centres de salut perquè han estat a Andalusia i han consumit carn ensaginada. D'aquests 12 casos, ha precisat, en dos no es van arribar a fer les analítiques en remetre els possibles símptomes.

Carcedo creu que el brot va a menys

La ministra Carcedo ha assenyalat que el brot de listeriosi "està en una fase amb molts menys casos diaris". Així ho ha assenyalat abans de la reunió d'aquesta vesprada amb els consellers i les conselleres del ram de les comunitats autònomes per a analitzar i coordinar aquest assumpte.

També et pot interessar

stats