Sanitat investiga si el bisbe d'Oriola-Alacant es va vacunar irregularment

La diòcesi defén que Jesús Murgui, de 74 anys, va rebre la primera dosi junt amb els sacerdots vinculats a la Casa Sacerdotal d'Alacant.

Imatge d'arxiu de Jesús Murgui
Imatge d'arxiu de Jesús Murgui / Bisbat Oriola-Alacant

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha obert una investigació per a determinar si el bisbe de la diòcesi Oriola-Alacant, Jesús Murgui, s'ha vacunat contra la covid-19 de manera irregular .El bisbe va rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 el passat 8 de gener, segons ha confirmat aquest dimecres de vesprada la diòcesi. Murgui té 74 anys i es va vacunar juntament amb els sacerdots vinculats a la Casa Sacerdotal d'Alacant, segons amplien les mencionades fonts.

La diòcesi d'Oriola-Alacant ha explicat que des de l'any 2007, en què es va inaugurar el nou bisbat, on està també la residència episcopal, el bisbe diocesà ha estat vinculat sanitàriament a la Casa Sacerdotal per la proximitat entre els dos edificis. El servei mèdic, de fet, és comú.

Després de la vacunació, davant la sospita d'algun cas de coronavirus en aquestes instal·lacions, van citar el bisbe d'Oriola-Alacant i la resta de sacerdots a fer-se una prova PCR, i han estat confinats el temps que se'ls ha assenyalat, seguint els protocols sanitaris. "El senyor Bisbe no ha buscat cap tracte de favor sanitari, sinó que ha complit el protocol prescrit, com en les altres situacions sanitàries que ha viscut", conclou el comunicat.

Precisament, la Casa Sacerdotal d'Alacant va registrar un brot de coronavirus a finals de gener, que va afectar 24 capellans que ja havien sigut vacunats per tractar-se de majors residents. Els contagis, ja confirmats per PCR, van obligar la resta de sacerdots que viuen en aquesta residència, tres sanitaris i un treballador extern, a confinar-se. Entre els afectats per aquest brot està el bisbe emèrit d'aquesta diòcesi, Rafael Palomero, que va haver de ser ingressat.

El d'Oriola-Alacant no és el primer bisbe que es vacuna abans d'hora. El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, es va vacunar també saltant-se el protocol públic de vacunació. Taltavull va demanar perdó a finals de gener pel malestar que la seua acció va poder causar.

També et pot interessar

stats