Sanitat insisteix que els cigarrets electrònics, amb nicotina i sense, són nocius per a la salut

L'Associació d'Usuaris de Vaporitzadors Personals es manifesta per a denunciar la campanya contra el consum d'aquests productes.

Usuaris de vaporitzadors demanen la dimissió de la ministra María Luisa Carcedo per la "campanya de desinformació"
Usuaris de vaporitzadors demanen la dimissió de la ministra María Luisa Carcedo per la "campanya de desinformació" / Víctor Lerena (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha insistit que els cigarrets electrònics, tant els que porten nicotina com els que no, són nocius per a la salut del fumador i de la persona que està al seu voltant. Així s'ha pronunciat la subdirectora general de Promoció de la Salut i Vigilància en Salut Pública, Pilar Campos, amb motiu de la manifestació que ha convocat l'Associació d'Usuaris de Vaporitzadors Personals (Anesvap) a les portes del Ministeri per a  denunciar l'oposició que està portant a terme contra el consum d'aquests productes.

Recentment, Sanitat ha llançat la campanya "El tabac lliga i et mata" per a alertar sobre els riscos que comporta usar els nous productes com, per exemple, els cigarrets electrònics, els dispositius de calfament de tabac, les pipes d'aigua i els vapejadors.  La iniciativa l'han criticada organitzacions com Anesvap, que asseguren que aquests productes poden ajudar a deixar de fumar.

No obstant això, el Ministeri continua insistint que no hi ha estudis científics que avalen que l'ús dels cigarrets electrònics ajude a deixar de fumar, com sí que existeixen per a altres mètodes d'abandó de l'hàbit tabàquic. 

Anesvap acusa el Ministeri de Sanitat de "manipular"

La presidenta d'Anesvap, Ángeles Muntadas, ha denunciat que Sanitat no ha respost a les seues peticions de reunir-se, motiu pel qual s'han concentrat per a exigir una rectificació de la campanya i mostrar la seua "indignació" per la "manipulació" que està fent el Ministeri. 

Segons Muntadas, a la concentració han acudit unes 2.000 persones de tot Espanya i, fins i tot, de Grècia. "Estem indignats per la campanya en què equiparen fumar amb el vapeig. Fumar lliga i et mata però el vapeig no mata i està ajudant molta gent a deixar de fumar", asseguren. 

També et pot interessar

stats