Sanitat indemnitzarà amb 162.000 euros per mala praxi una pacient a qui van amputar una cama

La dona assegura que va rebre una "deficient assistència sanitària" ja que va acudir tres vegades al centre de salut sense resultats.

Foto d’arxiu de l’Hospital General d'Alacant
Foto d’arxiu de l’Hospital General d'Alacant / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha condemnat la Conselleria de Sanitat a indemnitzar amb 162.000 euros una pacient de 53 anys de Villena (Alt Vinalopó) a la qual van amputar una cama en 2014 després de rebre una deficient assistència sanitària.

La sentència del TSJCV anul·la i deixa sense efecte la desestimació de la responsabilitat patrimonial que reclamava la pacient a la conselleria i reconeix el seu dret a la indemnització.

Segons la sentència, datada el passat 7 de novembre, la dona va fonamentar la seua demanda en una "deficient assistència sanitària" ja que va acudir tres vegades al centre de salut de la localitat amb forts dolors en una cama i una quarta a l'hospital, on ja li la van haver d'amputar.

En la sentència, la sala assenyala: "no hi ha dubte del fonament de la reclamació de la part demandant" i exposa que "és clar que va existir una mala praxi que es va concretar en un error en el diagnòstic".

També et pot interessar

stats