Sanitat immobilitza 500 tones de productes carnis i suspén l'activitat de tres empreses més

S'han descobert un total cinc empreses clandestines dedicades a la manipulació d'aquests productes.

La majoria de productes carnis immobilitzats són pernil, xoriç, salami i salsitxó.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública immobilitza 500 tones de pernil, xoriç, salsitxó i salami i suspén l'activitat de 2 empreses d'Alzira i 3 més ubicades a Bocairent, Xest i Real.

Esta actuació es produeix al realitzar noves inspeccions, motivades pel recent escàndol d'una empresa clandestina a Alzira que venia productes caducats canviant-los la data, i que va dur a immobilitzar 100 tones de productes el passat dilluns.

Segons fonts de la Generalitat, els productes en mal estat estan retirant-se dels establiments on es venien les marques afectades. La Cadena Family Cash ha retirat més de 4.300 quilos d'estos productes, així com més de 300 peces de pernil i pernil d'espatla.

La cadena KKUPS ha colaborat activament amb la retirada de 7.356 quilos dels seus supermercats, tot i que "no se sap amb seguritat si es trobaven entre els productes afectats". El director general de l'empresa valenciana, Miguel Ángel Alcaraz, ha destacat que han llevat amb rapidesa el companatge dubtós de les seues tendes "perquè és molt important colaborar amb la salut pública".

No obstant, la Direcció General de Salut Pública manté l'alerta sobre diverses marques i recomana als consumidors que les tinguen a casa, no consumir-les per precaució. Estes són Jamón Bodega Alto de Aitana, Jamón Bodega Sierra Gorda, Aire de Mariola, Serranía de Ameta, El Galán, Jamones Croval, Don Enrique i Oro la Ermita.

També et pot interessar

stats