Sanitat identifica quatre nous brots a la Comunitat Valenciana

Els hospitals de València i Castelló ja no tenen pacients en UCI per coronavirus.

Sanitat identifica quatre nous brots a la Comunitat Valenciana
Sanitat identifica quatre nous brots a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat la situació dels brots a la Comunitat Valenciana i, a més dels ja registrats a Castelló, Rafelbunyol i Burjassot, n'ha sumat quatre nous.

A Llíria (Camp de Túria) s'ha detectat un brot de tres casos que correspon a una família que es troba en aquests moments aïllada al seu domicili. A València hi ha dos nous rebrots, d'una banda, quatre persones han donat positiu en un pis d'acolliment i, de l'altra, cinc membres d'una mateixa família han sigut confirmats com a casos. Finalment, en un centre d'acolliment de refugiats a Cullera (Ribera Baixa) hi ha tres casos positius que havien estat en contacte amb persones contagiades pel virus abans d'arribar al centre, per la qual cosa van ser sotmeses a les proves PCR.

Sanitat ha actualitzat també les dades dels brots anteriors. No s'ha confirmat cap positiu més fins al moment al de Castelló, encara que es continua realitzant l'estudi de contactes, per la qual cosa es manté en 31 el total de persones afectades. Les proves realitzades als contactes dels positius a Burjassot han sigut negatives, igual que les quatre PCR que s'han realitzat als contactes de la funcionària de la Conselleria de Justícia, on Salut Pública ampliarà la investigació per a descartar nous casos. En el brot que afecta una empresa càrnia de Rafelbunyol, Sanitat continua fent proves a treballadors que comparteixen zones comunes amb companys que ja han donat positiu.

Les UCI de València i Castelló es buiden

A més dels brots, Sanitat ha comunicat que hi ha 16 nous casos positius, un d'ells no assignat, és a dir, sense residència a la Comunitat Valenciana. Aquests contagis eleven a 288 els casos actius, huit dels quals estan en centres de persones majors.

Amb tot, els indicadors valencians continuen estables, dins de la tendència a la baixa de les últimes setmanes. En les últimes 24 hores no hi ha hagut cap defunció (11.705 des de l’inici de la pandèmia) i han baixat considerablement els ingressos hospitalaris de pacients més greus.

La Conselleria de Sanitat ha anunciat que ja no hi queden pacients a les unitats de cures intensives (UCI) de València i tampoc hi ha nous ingressos a les de Castelló, que fa dies que no tenen pacients amb Covid-19. Per contra, a Alacant, quatre pacients continuen a les UCI.

A hores d’ara, els hospitals valencians atenen 53 pacients amb Covid-19: 28 a la província de València, 18 a la d’Alacant i 7 a la de Castelló. A més, en les últimes hores han donat l’alta a 46 persones, que eleven a 17.134 els casos de pacients recuperats.

També et pot interessar

stats