Sanitat garanteix la qualitat de l'Atenció Domiciliària amb la nova normativa

Barceló ha assegurat que en cap cas es realitzaran desplaçaments en bicicleta.

Barceló ha assegurat que en cap cas es realitzaran desplaçaments en bicicleta
Barceló ha assegurat que en cap cas es realitzaran desplaçaments en bicicleta / Kai Foersterling (Efe)

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat que no hi haurà "cap problema" amb l'Atenció Domiciliària després de l'entrada en vigor, aquest dimecres, de la nova normativa que estableix que el personal sanitari no pot utilitzar les ambulàncies TNA que estan en els Punts d'Atenció Continuada (PAC) per a acudir als avisos domiciliaris. En el seu lloc podran utilitzar els seus propis vehicles o el taxi

En declaracions a À Punt Directe, ha reconegut que el seu departament prefereix que el personal sanitari no utilitze els seus propis vehicles, però que necessiten temps i que se'ls compensarà econòmicament. A més, també ha explicat que en cap cas s'utilitzarà la bicicleta per a realitzar transports sanitaris. 

La titular de Sanitat ha indicat que la retirada de les TNA dels desplaçament a domicili no és una decisió arbitrària i que atén a una directiva europea que persegueix optimitzar els recursos i que aquestes ambulàncies estiguen disponibles per a altres tipus de serveis. 

Reaccions en contra

Les mesures de Sanitat davant la nova normativa d'atenció domiciliària han sigut criticades per sindicats i grups polítics. També en À Punt Directe, Andrés Cánovas, secretari general del Sindicat Mèdic de la Comunirar Valenciana ha denunciat que els metges hagen d'utilitzar els seus propis vehicles i ha reclamat que siga la Conselleria qui pose a disposició els mitjans per al desplaçament. 

El sindicat CSIF ha qualificat aquestes mesures com a "inversemblants" i "improvisades". A través d'un comunicat ha assegurat que la Conselleria de Sanitat està encara "en procés d'aterratge" i que la gestió que proposa de les ambulàncies per a l'atenció domiciliària és "inviable".

En l'àmbit polític, el Partit Popular ha alertat del perilll de les retallades en matèria de Sanitat, que poden posar "vides en perill durant l'estiu", mentre que Ciutadans ha demanat a Barceló que explique a les Corts "l'esperpent" de la gestió del transport personal. Per la seua banda, Podem ha demanat que el personal sanitari dispose de vehicles adaptats a les necessitats.

També et pot interessar

stats