Sanitat finançarà els medicaments per a deixar de fumar

S'augmentaran les inspeccions en les terrasses d'hoteleria i els recintes de centres sanitaris.

Sanitat finançarà els medicaments per a deixar de fumar
Sanitat finançarà els medicaments per a deixar de fumar

El Ministeri de Sanitat ha iniciat els tràmits per a finançar els medicaments per a deixar de fumar. Ho ha anunciat la titular en funcions, María Luisa Carcedo, durant la jornada científica "Nous reptes, la mateixa amenaça" celebrada aquest divendres amb motiu del Dia Mundial sense Tabac. Després de la tramitació, ha dit, s'haurà de negociar amb la indústria farmacèutica amb el criteri de cost-eficàcia.

Del que es tracta és de lluitar contra l'hàbit tabàquic i de fer-ho potenciant i implicant més els metges d'Atenció Primària del Sistema Nacional de Salut (SNS) en l'atenció al fumador, a més d'adoptar les mesures que s'hagen demostrat eficaces.

Carcedo també ha parlat de combatre "cert relaxament" que ha reconegut que hi ha en el compliment de la llei en especial alhora d'assegurar els espais sense fums. Per a tal fi, s'elaborarà junt amb les comunitats autònomes, una nova guia per al compliment de les normes i es reforçarà la tasca inspectora en els llocs on s'haja observat més incidència com són les terrasses d'hoteleria i els recintes de centres sanitaris. En aquesta línia, Sanitat ha elaborat una infografia que aclareix els requisits que han de tindre les terrasses per a considerar-se espais exteriors i que es pot consultar en aquest enllaç.

A Espanya, hi ha cada any més de 52.000 morts vinculades al tabaquisme. Segons l'Enquesta sobre alcohol i drogues a Espanya, amb dades de 2017, el consum ha augmentat al voltant d'un 3% respecte a 2015, sobretot en els joves. Pel que fa a la població que fuma a diari, la xifra ha pujat al 34%. A més, la mortalitat per càncer de pulmó en les dones s'ha duplicat en les últimes dos dècades.

També et pot interessar

stats