Sanitat finança per primera vegada l’anell vaginal anticonceptiu

L’anticonceptiu hormonal combinat beneficiarà unes 37.000 dones.

Anell vaginal anticonceptiu
Anell vaginal anticonceptiu / Wikipedia
28 de novembre 2019 - 11:15

El Ministeri de Sanitat finança per primera vegada un anell vaginal anticonceptiu: un anticonceptiu hormonal combinat del qual es beneficiaran unes 37.000 dones. En concret, el Sistema Nacional de Salut (SNS) inclou en la seua cartera de serveis l’anell amb els principis actius etinilestradiol (3,474 mg) i etonogestrel (11 mg).

En l’actualitat, la sanitat pública ja finança altres anticonceptius autoritzats a Espanya i així estan inclosos en la cartera farmacèutica diversos que s’administren per via oral, hormonals combinats i a base de progestagen.

També estan finançats diferents anticonceptius reversibles de llarga duració, coneguts com LARC, com tres tipus de dispositius intrauterins (DIU), medroxiprogesterona injectable i implants de etonogestrel.

Sanitat finança 14 anticonceptius d’última generació

L’SNS finança en total catorze presentacions d’anticonceptius d’última generació, també dits de quarta generació perquè han sigut desenvolupats per a aconseguir, a més d’eficàcia anticonceptiva, efectes beneficiosos no contraceptius. La seua característica principal és la antiandrogenicitat.

També et pot interessar

stats