Sanitat finança dispositius de mesurament de glucosa sense punxades a 1.400 menors

La conselleria estudia ampliar el finançament a grups com persones amb diversitat funcional cognitiva i invidents.

mb aquest mesura, es confereix als afectats una ferramenta per a millorar el control de la seua diabetis.
mb aquest mesura, es confereix als afectats una ferramenta per a millorar el control de la seua diabetis.

La Conselleria de Sanitat ha finançat els dispositius de mesurament de glucosa sense punxades a aproximadament 1.400 menors valencians, d'entre 4 i 18 anys, amb diabetis mellitus tipus 1. Així mateix, estudia ampliar el finançament a altres col·lectius com pacients amb discapacita visual, limitacions funcionals greus o trastorns funcionals cognitius que els impossibiliten expressar una situació d'hipoglucèmia.

Amb aquest mesura, es confereix als afectats una ferramenta per a millorar el control de la seua diabetis i reduir els problemes derivats de les hipoglucèmies, ja que aquest sistema de mesurament de glucosa, que permet prescindir de punxades als dits, facilita saber el nivell de glucosa en qualsevol moment i de manera fiable.

Segons la conselleria, el finançament d'aquest sistema de monitorització flaix de glucosa ha suposat una inversió pròxima als 1,8 milions d'euros, des que va començar fa aproximadament un any.

Es calcula que, només a la Comunitat Valenciana, aquesta malaltia la pateix el 8% de la població, amb 402.742 afectats, dels quals 18.000 pateixen diabetis mellitus tipus 1 i la resta tipus 2. Però, segons assenyalen des de la conselleria, "es calcula que 300.00 valencians poden patir diabetis i desconéixer-ho".

Paral·lelament, la conselleria col·labora amb el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social en la propera dispensació dels monitors 'flash' per a totes les persones amb diabetis tipus 1. Actualment s'ha aprovat el finançament a l'àmbit estatal amb els mateixos criteris que a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats