Sanitat estudia quatre possibles casos de coronavirus a La Gomera i descarta el de Ciudad Real

Sanitat espera els resultats dels cinc possibles casos de coronavirus a La Gomera i un a Ciudad Real.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, aquest divendres

El Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, estudia quatre possibles casos de coronavirus que s'estudien a La Gomera, a les Illes Canàries, després que s'haja descartat el de Ciudad Real.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha dit aquest divendres al matí que la informació que el govern espanyol té dels diversos organismes fa pensar que l'epidèmia "té possibilitats de començar a remetre". "Creiem que Espanya tindrà com a màxim més allà d'algun cas diagnosticat", que espera que no siga de transmissió local, però "hem de treballar en tots els escenaris possibles", ha dit Simón.

Espanya segueix les recomanacions de l'OMS

Simón també ha explicat que Espanya ja està fent "tot" el que ha proposat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en la nova alerta que ha declarat el brot del nou coronavirus de la Xina com una emergència sanitària internacional, després de la mort de 213 persones i 9.692 casos confirmats al país asiàtic i uns 80 contagis a altres 22 països. "A Espanya complim tots els requeriments que ha fet l'OMS", ha insistit, per a informar que, no obstant això, intentaran augmentar la informació als passatgers.

D'altra banda, ha indicat que l'OMS no recomana restringir viatges ni comerç amb la Xina i "la posició d'Espanya i de la UE ara mateix és de no restringir-los".

També et pot interessar

stats