Sanitat estudia espaiar la segona dosi en menors de 79 anys

Les dosis de Pfizer i Moderna s'administrarien en un interval de 6 a 8 setmanes i no de 21 a 28 dies com fins ara

Vacunació de Pfizer a majors de 70 anys
Vacunació amb Pfizer dels majors de 70 anys / EuropaPress
19 d'abril 2021 - 13:51

La Comissió de Salut Pública debatrà demà si augmenta l'interval de separació de les segones dosis de les vacunes contra el coronavirus per als menors de 79 anys amb la finalitat d'injectar-les com més prompte millor al major nombre de persones vulnerables.

Així es recull en l'esborrany de la sisena actualització de l'estratègia de vacunació contra la Covid-19 en la qual s'especifica que la situació epidemiològica actual a Espanya podria indicar un augment en el nombre de casos, "per la qual cosa es considera important vacunar com més prompte millor el major nombre de persones més vulnerables".

En concret, el document proposa continuar amb la separació de segones dosis de Pfizer i Moderna, tal com es recull en l'estratègia actual (21 dies i 28 dies, respectivament), però augmentar l'interval en els menors de 79 anys entre sis o huit setmanes. I espaiar la segona punxada en els menors de 69 anys, també de sis a huit setmanes.

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública també debatrà un altre document amb la finalitat d'arribar a un acord davant la reactivació progressiva d'esdeveniments i activitats multitudinàries per a establir mesures preventives i de control i minimitzar així el risc de transmissió de la Covid fins que millore la situació epidemiològica.

També et pot interessar

stats