Sanitat estudia ampliar a 4.000 persones l'aforament dels concerts a l’aire lliure

Barceló s’ha reunit amb representants del sector musical per tractar com serà la seua desescalada

Assistents gaudeixen del festival Mar de Sons al Grau de Castelló de la Plana
Assistents gaudeixen del festival Mar de Sons, al Grau de Castelló / Mar de Sons

La Conselleria de Sanitat Universal s’ha compromés a estudiar en els pròxims dies l’ampliació de l'aforament dels concerts a l’aire lliure fins a 4.000 persones, dins d’una sèrie d’accions per iniciar la desescalada en el sector musical, concretament en els grans concerts i en els festivals. 

Així ho han assegurat representants de l’àmbit musical després de reunir-se en la Mesa de Festivals amb la consellera Ana Barceló; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; i la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro. Representants de Musicapro CV, Prom Fest, ProFest i Fotur han pogut exposar les principals demandes i reivindicacions d’un dels sectors més castigats per la crisi sanitària. 

Entre les principals demandes figuren el final de la sectorialització dels concerts i l’ampliació de l’aforament fins al 75%. Segons ha explicat a À Punt NTC el president de Fotur, Víctor Pérez, la consellera ha assegurat que seria viable un aforament de 4.000 persones a l’aire lliure, revisable cada catorze dies, segons avance el ritme de vacunació i d’acord amb la situació epidemiològica. 

També han proposat un model mixt de concerts, amb part del públic assegut i part drets. En canvi, el que no s’ha abordat és la possibilitat d’exigir un test d’antígens o una prova PCR per a accedir a l’actuació, ja que el sector opta per mantindre les mesures de seguretat vigents (distància interpersonal, ús de la mascareta i presa de temperatura a l’entrada). 

Sobre la possibilitat de grans festivals enguany a la Comunitat Valenciana, Sergi Alminyana, president de l’Associació de Promotors Musicals, ha assegurat que és “massa precipitat” preveure què passarà als mesos de juliol o agost. “Hi haurà festivals que no podran celebrar-se aquest estiu. El que hem de veure és si la resta podran mantindre’s o passar-se als mesos de setembre o octubre”, ha explicat. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha assegurat que ara traslladarà les propostes del sector als tècnics del departament, per analitzar la viabilitat, i s’ha compromés a donar una resposta en els pròxims dies. 

També et pot interessar

stats