Sanitat espera reunir una “major evidència científica' abans d’administrar una tercera dosi de la vacuna

Vora 26 milions d'espanyols i espanyoles ja tenen la pauta completa de vacunació

Vacunació a una residència de Torrent
Vacunació en una residència de Torrent / Vacunació en una residència de Torrent

La secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha explicat que el Ministeri espera reunir una "major evidència científica" abans de determinar "quan i a qui" administraran una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Així s'ha pronunciat Calzón en la roda de premsa setmanal per analitzar l’evolució de la pandèmia, després que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, assegurà que "tot apunta" al fet que el seu departament administrarà una "tercera dosi de reforç" de la vacuna contra la Covid-19, si bé va reconéixer que encara no s'ha determinat "quan" començaran.

Tal com ha reconegut Calzón, aquesta possibilitat està en el debat científic des de fa mesos perquè s'administre una tercera dosi a tota la població o a una part.

En aquest context, ha recordat que alguns països, com França, Israel o Luxemburg, l'han introduïda en alguna part xicoteta de la població, concretament en col·lectius de persones immunodeprimides, i també al Regne Unit, on es va anunciar una tercera dosi per a "una determinada franja de població de majors".

26 milions d'espanyols tenen la pauta completa de vacunació

25.944.318 d’espanyols i espanyoles ja tenen la pauta completa de vacunació contra la Covid, fet que representa que el 54,7% de la població ja està immunitzada.

Aquestes dades, segons el secretari general de Salut Digital, Alfredo González, demostren que Espanya continua sent un dels països amb millors ritmes de vacunació. Per huitena setmana consecutiva, s'ha superat la barrera de les tres milions de dosis.

González ha destacat les elevades taxes de cobertura de la població de major risc, que està permetent que el 99,5% dels majors de 70 anys i el 86% dels majors de 40 estiguen vacunats amb pauta completa.

També et pot interessar

stats