Sanitat entrega les primeres 9.690 dosis de la vacuna d'AstraZeneca per a vacunar als sanitaris valencians

Aquesta vacuna, la tercera a ser administrada a Espanya, s'inocularà només a persones d'entre 18 i 55 anys.

Un sanitari prepara una de les vacunes contra el coronavirus
Un sanitari prepara una de les vacunes contra el coronavirus / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha començat ja la distribució de les primeres dosis d'AstraZeneca als centres públics i privats de tota la Comunitat Valenciana. Entre aquest dimarts i demà dimecres es repartiran un total de 9.690 dosis, de les quals 4.320 es destinen al personal sanitari de segona línia de centres privats i les altres 5.370 a personal de centres públics, segons ha detallat la Generalitat.

Espanya va rebre dissabte passat les primeres 196.800 dosis de la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford contra la Covid-19. La comissió de salut pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha decidit aquest divendres que el preparat immunitzador únicament s'inocularà a persones que tinguen entre 18 i 55 anys perquè els estudis previs sobre la seua eficàcia en majors de 65 anys ha fet dubtar sobre la seua efectivitat. Altres països de la Unió Europea com França, Alemanya o Bèlgica han optat per recomanar-ne l'ús únicament a menors de 65 anys.

La vacuna d'AstraZeneca és la tercera autoritzada a Espanya, junt amb la de Pfizer i la de Moderna. En aquest cas, també són necessàries dues dosis de la vacuna, i la segona dosi ha d'administrar-se entre 10 i 12 setmanes després de l'administració de la primera.

Sanitat també ha informat d'altres detalls tècnics al voltant d'aquesta vacuna: pot conservar-se durant 6 mesos entre 2 i 8 graus centígrads i la seua duració, una vegada obert el vial, és de 6 hores a temperatura ambient i 48 hores si està refrigerada. A més, el seu transport no està contraindicat una vegada que s'ha obert el vial.

87.353 persones immunitzades

La Comunitat Valenciana ha rebut des de l'inici del procés de vacunació, a finals del passat mes de desembre, un total de 203.290 dosis de les tres vacunes esmentades, segons el recompte oficial del Ministeri de Sanitat. D'aquesta xifra, ha administrat 196.489 dosis, que representen un 96,7%. A tot el territori hi ha actualment 87.353 persones immunitzades.

També et pot interessar

stats