Sanitat endurirà la llei del tabac i revisarà la seua fiscalitat

El Ministeri pretén regular les noves maneres de fumar, com el vapeig, i abordarà els espais lliures de fum.

Imatges de la campanya "El tabaco ata y te mata"
Imatges de la campanya "El tabaco ata y te mata" / Ministeri de Sanitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aposta per una llei del tabac més restrictiva. De fet, el seu departament ja treballa en diverses mesures per a aconseguir aquest objectiu, entre les quals hi ha la revisió de la fiscalitat d'aquesta droga legal, que suposa una de les principals causes de mortalitat a l'estat espanyol.

"No volem relaxar la lluita contra el tabaquisme", ha subratllat. La revisió inclourà dues línies de treball que comprenen les noves maneres de fumar, com el vapeig, i "una reflexió" sobre els espais lliures de fum, per a augmentar la protecció dels no fumadors. Al seu parer, les noves formes de consum de tabac exigeixen regulació perquè l'evidència científica ha demostrat que no són innòcues.

Aquestes dues línies de treball es guien per "un criteri general de restricció", ha indicat Illa. El ministre ha insistit que Sanitat treballa en un paquet de mesures per a lluitar contra el tabaquisme, com ara revisar la fiscalitat del tabac.

El ministre Illa també ha mostrat la preocupació pel consum d'alcohol en menors: "Ho tenim molt present, ens hem trobat treballs avançats en aquest sentit en el Ministeri, els donarem continuïtat i veurem en què desemboquen. És molt probable que en una llei d'alcohol, però tampoc vull anticipar res", ha dit.

També et pot interessar

stats