Sanitat eleva l'escenari contra el coronavirus i se suspenen les classes a Madrid, Vitòria i Labastida

El ministre Illa ha recomanat evitar els viatges i que l’atenció de les persones majors es duga a terme a domicili.

Imatge de portada: El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa després de la celebració d'un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut extraordinari

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que s'ha elevat l'escenari d'alerta contra el coronavirus, que passa de "contenció" a "contenció reforçada". Aquest nou escenari, ha dit el ministre, conté mesures addicionals, com la suspensió de totes les classes a Madrid, Vitòria i Labastida, ja que són "zones amb un índex de transmissió alt".

Així ho ha avançat Illa en roda de premsa després de la celebració, per videoconferència, d'un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut extraordinari, en el qual autoritats sanitàries del Ministeri i de les comunitats autònomes han tractat la necessitat de noves mesures per a tallar el brot de coronavirus.

La Comunitat de Madrid ha decidit tancar durant els pròxims quinze dies tots els centres escolars i universitats davant el ràpid creixement de positius a la regió. Així, s'uneix al govern basc, que ha suspés aquest matí tota l'activitat educativa a Vitòria durant dues setmanes. En aquestes comunitats el ministeri ha recomanat que s'adopten mesures per a afavorir el teletreball, la flexibilitat de la jornada de faena, els torns de faena escalonats i evitar les reunions laborals presencials.

Per a tot el territori, Illa recomana que l’atenció de les persones majors es duga a terme al domicili i que les persones amb patologies cròniques limiten la seua activitat social. D'altra banda, recomana "evitar el viatges sempre que siga possible".

També et pot interessar

stats