Sanitat eleva en més de 8.500 el balanç total de contagis a tot Espanya des de divendres

En les últimes 24 hores s'han diagnosticat 968 casos i hi ha 560 brots actius, amb vora 6.300 positius.

Sanitat eleva en més de 8.500 el balanç total de contagis a tot Espanya des de divendres
Sanitat eleva en més de 8.500 el balanç total de contagis a tot Espanya des de divendres

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dilluns 968 nous contagis de Covid-19 en les últimes 24 hores. Això representa vora 500 infeccions menys que en el balanç anterior de divendres, tot i que el còmput de casos globals ha pujat en 8.532 positius respecte a divendres. Amb aquestes noves dades, la xifra total de casos de coronavirus diagnosticats des del començament de la pandèmia a Espanya és de 297.054.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha alertat que cal prendre les xifres relatives als contagis en l'últim dia amb cautela, ja que falten per afegir les xifres de Navarra, Catalunya i Madrid, que no han pogut introduir les dades en el sistema per “problemes tècnics”. De fet, Simón s'ha mostrat preocupat per l'increment gradual de nous casos a Madrid en l'última setmana.

Pel que fa a la xifra d’hospitalitzacions al conjunt del país, creix respecte de les últimes informacions facilitades pel ministeri. Els últims set dies 562 pacients amb Covid-19 han necessitat hospitalització, un centenar més que divendres. Augmenta també l’activitat a les unitats de cures intensives dels hospitals espanyols, ja que els últims set dies 37 pacients estan ingressats en aquestes àrees, cosa que implica deu més que en el balanç anterior.

D’altra banda, la pandèmia ha tingut com a conseqüència 28.472 víctimes des del començament a Espanya, 27 més que el passat divendres. Simón ha explicat que l’increment de la mortalitat respecte els dies anteriors es deu al fet que la majoria corresponen a Aragó, que portava un cert retard en les notificacions de les dades.

560 brots actius

El Ministeri de Sanitat ha notificat que ara per ara hi ha 560 brots actius a Espanya, que impliquen vora 6.300 casos. Les dades són significativament superiors a les que es van comunicar dijous passat, quan es va informar de 361 focus que afectaven 4.100 persones.

El director del CCAES ha tornat a remarcar que la major part del nombre dels brots estan associats a l’oci nocturn, una xifra que continua elevant-se setmana a setmana. Per contra, ha assegurat que els focus vinculats als temporers han baixat “substancialment” a causa de les mesures que han començat a posar en marxa les comunitats autònomes per a reduir l’impacte del virus en aquest col·lectiu.

També et pot interessar