Sanitat eleva a 30 el nombre d'intoxicats en el restaurant Riff de València

Un jutjat investiga les causes de la dona morta després de menjar en el restaurant, a l'espera de l'informe forense.

Sanitat eleva a 30 el nombre d\'intoxicats en el restaurant Riff de València
Sanitat eleva a 30 el nombre d'intoxicats en el restaurant Riff de València

La Conselleria de Sanitat ha informat que ja són 30 els casos de persones intoxicades després de menjar en el restaurant Riff de València, després d'enquestar 75 comensals que van menjar en el local amb una estrela Michelin del 13 al 16 de febrer, entre ells la dona que va morir diumenge passat. 

Tots els casos, excepte la persona morta, han presentat una simptomatologia molt lleu, principalment vòmits i amb bona evolució, segons han indicat les mateixes fonts. Inspectors de seguretat alimentària van fer dilluns passat una visita d'inspecció a l'establiment, situat al barri de l'eixample i que compta també amb dos sols Repsol, per a estudiar les condicions del mateix i, han explicat que no es van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la intoxicació alimentària.

Barceló ha indicat que la conselleria encara no té els resultats de l'Institut de Toxicologia i que per això “seria una irresponsabilitat establir-ne l'origen i les causes”. “Fins que no se sàpia l'aliment que ha produït la toxicitat no podem generar una alarma”, ha reiterat la consellera, ja que al seu juí el contrari seria una irresponsabilitat i ha insistit a reclamar prudència.

Un jutjat investiga la possible intoxicació mortal 

El jutjat d'instrucció número 1 de València, que estava de guàrdia dissabte passat, investiga les causes de la mort de la dona per una possible intoxicació alimentària. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el jutge està a l'espera de l'informe forense i dels resultats de les mostres que han de remetre's després de la pràctica de l'autòpsia.

També et pot interessar