Sanitat eleva a 168 els casos de listeriosi

Carcedo confirma que l'origen del brot està a la fàbrica de la carn ensaginada.

La fàbrica on va començar el brot de listeriosi s'ha clausurat

La ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, ha assegurat aquest dijous que l'origen del brot d'intoxicació alimentària per listeriosi es troba a la fàbrica de l'empresa Magrudis, a Sevilla, on van elaborar la carn ensaginada. 

El departament ha elevat a 168 els casos de listeriosi a Andalusia, Astúries, Extremadura i Aragó pel consum de carn ensaginada de la marca La Mechá. La majoria dels casos els han confirmat a Sevilla (131), però se n'han registrat en quasi totes les províncies de la comunitat autònoma. 

A més, Sanitat ha rebut altres notificacions per part de Madrid (cinc) i Catalunya (dues), però en l'informe que ha elaborat el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes) no s'especifica si es tracta de casos confirmats o en investigació. Si es confirma, la xifra d'afectats arribaria als 175.

Carcedo ha explicat que ara s'ha d'investigar en quina fase del procés d'elaboració s'ha originat la contaminació, però ha incidit que la fàbrica està clausurada i que han retirat de la venda la resta de productes que s’hi produïen.

Sanitat ha insistit igualment que, com que el període d'incubació de la malaltia és llarg i la distribució del producte és àmplia, no es poden descartar nous casos en els pròxims dies, fins i tot en persones residents en altres regions o països. 

Alerta a la CE i a l'OMS

Les autoritats espanyoles han alertat la Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut sobre el brot iniciat a Andalusia. Segons ha informat la ministra de Sanitat en funcions, la comunicació és un procediment habitual i ordinari.

Carcedo ha afegit que han donat l'alerta davant de la possibilitat que algun turista haja consumit carn de la marca La Mechá. De moment, a més d'Andalusia, s'han conegut casos a Astúries, Extremadura, Madrid, Catalunya i Aragó.

També et pot interessar

stats