Sanitat dota amb vehicles tot terreny els metges que atenen les comarques del nord

L'envelliment de la població i la seua dispersió fa que cada vegada siga més necessària l'atenció domiciliària

Els metges a les zones d'interior

Els sanitaris de les comarques de l'interior de la província de Castelló reclamaven des de feia molt de temps vehicles tot terreny per a poder atendre a domicili i, per fi, han arribat. La Conselleria de Sanitat Universal ha adquirit una flota de nou cotxes.

Un dels tot terreny ja es troba al Centre de Salut de Llucena, a la comarca de l'Alcalatén. La necessitat de disposar de vehicles d'aquestes característiques havia sigut una reivindicació històrica del col·lectiu de sanitaris que treballen en zones rurals de muntanya de les comarques del nord, on encara viuen persones a les masades o masos aïllats.

"Això feia molta falta des de feia molt de temps. Estaven utilitzant els nostres cotxes i el meu, per exemple, no està ben habilitat per a treballar a la muntanya", explica Paula Mateu, infermera de Llucena.

L'envelliment de la població i la seua dispersió fa que cada vegada siga més necessària l'atenció domiciliària.  "Tenim una dispersió geogràfica de 40 quilòmetres, una població molt major i avisos que estan prou lluny i en camins de difícil accés", agrega Mateu.

Quatre poblacions més del Departament de Salut de Vinaròs i unes altres quatre del Departament de Castelló han rebut els huit tot terrenys restants. La compra ha suposat una inversió de vora 300.000 euros.

El Forcall, Morella, Sant Mateu i Traiguera del Departament de Salut de Vinaròs; i Atzeneta del Maestrat, Albocàsser, Vilafermosa i Vilafranca, del departament de Castelló han rebut els huit tot terreny restants.

També et pot interessar