Sanitat descarta la vacuna d'AstraZeneca per a majors de 80 anys

La comissió de salut pública decidirà demà dijous si la desaconsellarà per a majors de 65 anys.

Batiste Martí va ser el primer valencià vacunat.
Batiste Martí va ser el primer valencià vacunat.

La decisió del Ministeri de Sanitat que els majors de 80 anys reben sols les vacunes que tenen ARN missatger implica, en la pràctica, descartar la vacuna d'AstraZeneca per a aquest col·lectiu de població. La comissió de salut pública del Ministeri de Sanitat ha pres la decisió aquest dimecres, i demà estudiarà si la desaconsella també per als de més de 65 anys.

Així ho ha explicat en roda de premsa la ministra de Sanitat, Carolina Darias, al final del Consell Interterritorial de Salut, en el qual ha especificat que la comissió de salut pública, a instàncies de la ponència de programa i registre de vacunacions, ha acordat que les vacunes d'ARN missatger es reservaran per als majors de 80 anys. Així, aquest col·lectiu rebrà de moment les vacunes de Pfizer BioNTech i de Moderna.

Serà demà dijous, ha insistit Darias, quan aquesta comissió, que també ha consensuat establir un interval de 10 a 12 setmanes entre les dues dosis d'AstraZeneca, decidisca si recomana o no usar-la en les persones majors de 65 anys, cosa que ja han desaconsellat diversos països europeus, perquè no s'ha assajat en aquest grup de població.

També et pot interessar

stats