Sanitat descarta el possible cas de coronavirus de Torrevella

La parella islandesa hospitalitzada no compleix els criteris epidemiològics per a ser sospitosa perquè no ha estat en el focus de l'epidèmia.

Sanitat descarta el possible cas de coronavirus de Torrevella
Sanitat descarta el possible cas de coronavirus de Torrevella

La Conselleria de Sanitat ha descartat el possible cas de coronavirus que estava sota estudi a Torrevella (Baix Segura) després de comprovar que la parella hospitalitzada que presentava símptomes compatibles no ha estat a la Xina. Així, ha desactivat el protocol per a la turista islandesa que ingressà dilluns en règim d'aïllament perquè en l'avaluació que ha fet aquest dimarts descarta "al cent per cent" que complisca els criteris epidemiològics per a ser un cas sospitós. 

Fonts hospitalàries han precisat que la pacient no havia viatjat a la Xina, com es pensava inicialment, sinó a altres països asiàtics. Presentava símptomes coincidents amb la infecció pel virus, com ara febra i tos. Per això, s'activà immediatament el protocol d'aïllament. A partir d'ara, la tractaran per una malaltia respiratòria. El marit, tot i que no està malalt i no havia viatjat a la Xina, també estava aïllat per protocol. Els dos estaven de vacances al Pilar de la Foradada (Baix Segura). 

El personal sanitari va prendre mostres de la dona amb símptomes i les va enviar a l'Institut de Salut Carlos III de Madrid, centre de referència a Espanya, per a aclarir si es tractava d'un positiu de coronavirus, però finalment aquesta possibilitat ja s'ha descartat. 

El coronavirus ha causat al món la mort de 106 persones i n’ha infectat més de 4.000. S'ha originat a la ciutat de Wuhan, on hi ha a hores d'ara 22 ciutadans espanyols.

També et pot interessar

stats