Sanitat descarta que la dona ingressada al País Basc tinga el coronavirus

L’analítica del Centre Nacional de Microbiologia conclou que la dona està lliure del virus d’origen xinés.

Hospital de Cruces, a Bilbao
Hospital de Cruces, a Bilbao / Luis Tejido (Efe)

Sanitat ha confirmat que la dona ingressada a l’Hospital de Cruces de Bilbao per la possibilitat de tindre una associada al coronavirus d'origen xinès no presenta el virus. El Ministeri de Sanitat ho ha confirmat una vegada conegut el resultat de l’analítica de la pacient, fet pel Centre Nacional de Microbiologia.

La pacient estava ingressada, en règim d’aïllament, perquè presentava símptomes semblants als de la pneumònia que provoca el virus i havia estat recentment a la província xinesa de Wuhan, epicentre del contagi.

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha subratllat que "els mecanismes de prevenció i detecció anticipada" que el govern ha posat en marxa "estan funcionant". De fet, Illa ha recordat que altres dos casos susceptibles de presentar el virus han sigut descartats.

D’altra banda, vora vint persones espanyoles han quedat atrapades a la ciutat de Wuhan i la província de Hubei, epicentre del coronavirus que s'estén per la Xina, on s’han establit fortes mesures restrictives per a evitar la propagació del virus.

També et pot interessar

stats