Sanitat deriva els primers pacients als hospitals de campanya de València i Alacant

La Conselleria defén les bones condicions d'aquestes instal·lacions, que atendran pacients lleus i moderats de Covid-19.

Hospital de campanya de València.
Hospital de campanya de València. / GVA

Els hospitals de campanya construïts durant la passada primavera a Alacant, València i Castelló han començat a rebre aquest dilluns els primers pacients. La Conselleria de Sanitat ha informat en una nota de premsa que l'hospital annex a La Fe de València inicia l'activitat hospitalària “amb els primers ingressos de pacients Covid-19 amb situació clínica lleu o moderada”. Sanitat ha ampliat el trasllat de pacients lleus per a “alleujar la pressió assistencial hospitalària dels centres d'aguts de la província, a causa del repunt de casos de les últimes setmanes”.

També l'hospital de campanya d'Alacant ha rebut aquest dilluns els primers sis pacients. Sanitat ha detallat que als hospitals de campanya assistiran “pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva en Covid-19, que hagen estat prèviament en un hospital d'aguts i es troben en fase de resolució de la malaltia”. La Conselleria ha remarcat que les instal·lacions albergaran també pacients als quals la seua situació social o familiar “no els permeta mantindre un aïllament adequat o els manquen les cures necessàries en el domicili”.

Sanitat, finalment, ha defés els hospitals de campanya de les crítiques dels últims dies que fan referència a la falta de condicions de les instal·lacions. Així, per una banda, ha explicat que l'hospital de campanya de València es divideix en diferents unitats d'hospitalització, que tenen controls d'infermeria i consultes mèdiques, “dotades dels aparells necessaris per a atendre els malalts de manera individualitzada”. També ha esgrimit que el recinte té preses d'oxigen, punts de radiodiagnòstic per a utilitzar un aparell portàtil de radiografia, respiradors i banys amb dutxes per a pacients i professionals.

La Conselleria, finalment, ha reforçat els sistemes de climatització “perquè la instal·lació mantinga en tot moment la temperatura adequada de confort” per si haguera una tornada del fred.

També et pot interessar

stats