Sanitat denuncia un producte que "cura l'autisme"

El clorit sòdic suposa un risc per a la vida dels compradors pel seu contingut.

La Ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, durant una compareixença
La Ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, durant una compareixença / Europa Press

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha intervingut hui en la comissió de Sanitat i ha anunciat que el seu departament denunciarà davant la fiscalia un producte venut i publicitat com un "remei" per a la curació de diferents malalties, entre les quals hi ha l'autisme. Aquesta mesura es plasmarà en campanyes de sensibilització, informació i propostes de canvis legislatius, a més de perseguir una dissolució d'aigua i lleixiu que no té cap base científica, però anunciada com "un element mineral miraculós curador de l'autisme".

En la seua intervenció, la ministra ha informat d'un pla per a combatre les pseudoteràpies en el qual també participa el Ministeri de Ciència i Innovació. D'altra banda, el Comité per al Suport de les Dones Autistes (CEPAMA), ha entregat al govern més de 130.000 firmes per a visibilitzar aquesta falta de control, i ha exigit un compromís per a fer front a la difusió de les pseudociències.

Carmen Molina, creadora de la iniciativa i membre del Comité, va tindre la idea de denunciar aquest fet després d'una xarrada prevista el 14 d'octubre per part de Josep Pàmies, principal promotor de l'MMS a Espanya, més conegut com a clorit sòdic, qualificat segons Carmen Molina com "un producte perillós i pseudocientífic".

També et pot interessar

stats