Sanitat demanarà al TSJCV un aclariment sobre la resolució que permet a l'alumnat de la UCV fer pràctiques en hospitals públics

La consellera Ana Barceló ha afirmat que no estan clares les incompatibilitats i la convivència dels sistemes públic i privat.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló / Europa Press

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat, aquest dimecres, que el seu departament demanarà un aclariment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que ha reconegut a la Universitat Catòlica de València (UCV) que el seu alumnat de Ciències de la salut pot fer pràctiques en la sanitat pública.

Barceló, que ha fet les declaracions després de participar en la presentació de la “Guia per als menús escolars”, ha indicat que hi ha “algunes qüestions sobre les incompatibilitats i la convivència de dos sistemes”, el d'universitats privades i el de les públiques, que el seu departament “no té clares” després de la sentència.

La consellera, a més, ha exposat que s'iniciaran converses amb les universitats per a abordar aquest assumpte i la capacitat dels hospitals públics d'absorbir tot l'alumnat. Així mateix, ha recordat que l’Advocacia de la Generalitat estudiarà la decisió del TSJCV  i, arribat el cas, la recorrerà.

També et pot interessar

stats