I si estic de vacances quan m'avisen per a vacunar-me, què he de fer?

Sanitat insta les persones que no puguen acudir a la cita de vacunació que ho comuniquen al centre de salut perquè les tornen a convocar

Una dona rep la vacuna a la Comunitat Valenciana
Una dona rep la vacuna a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té preparat un protocol per a mantindre el ritme de les vacunacions sense que els pacients renuncien a les seues vacances ni que hagen de refer tots els seus plans estivals en l'últim minut. Així, si una persona rep el missatge de text amb la cita i està de vacances o bé no pot assistir a l'hora convinguda per qualsevol motiu de causa major, pot avisar al seu centre de salut perquè l'esborren de la llista i que puguen citar un altre pacient en el seu lloc.

Quan l'interessat o interessada notifica que no podrà assistir a la cita, el torn passa a la persona següent de la llista de vacunació. Ara bé, quan totes les persones del grup al qual pertany la persona que ha rebutjat la cita estiguen vacunades, Sanitat tornarà a avisar les que no van poder assistir-hi per a oferir-los una nova cita.

"L'objectiu és aconseguir la vacunació del màxim de persones en el menor temps possible, però sempre respectant els temps i les situacions de cadascú", segons ha explicat el cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria de Sanitat, José Antonio Lluch.

El sistema ja s'aplica en les franges d'edat de 60-65 i 70-74 anys a aquells que no van assistir per incompatibilitat o no van voler vacunar-se i han canviat d'opinió.

També et pot interessar

stats