Sanitat crearà 307 places de metges i infermers per a descongestionar l'atenció primària

El sindicat mèdic CESM-CV considera "insuficient" i "incongruent" la proposta i critica que s'ha fet sense consens.

Sanitat crearà 307 noves places de metges i infermers per a descongestionar l'atenció primària | Arxiu

La Conselleria de Sanitat reforçarà el servei d'atenció primària amb 307 places de nova creació per a reduir l'excés de càrrega de treball que pateixen les consultes i millorar l'atenció al pacient. Aquesta dotació de personal extraordinària contempla la creació de 131 places de metges i metgesses de família, 81 de especialistes en pediatria i 95 de professionals d'infermeria, i requerirà una inversió de 16,7 milions d'euros.

La distribució territorial de les noves places no s'ha resolt encara, i es determinarà pròximament en funció de les necessitats de cada àrea sanitària.

El ple del Consell aprovarà aquest divendres l'anomenat 'pla especial d'atenció primària', que entrarà en vigor al març, segons ha explicat en roda de premsa la consellera Ana Barceló. Amb ell pretén donar resposta a les reivindicacions dels facultatius d'atenció primària, que mantenen actiu un calendari de mobilitzacions en demanda de més personals a les consultes i més temps per als pacients. Reclamen gestionar un màxim de 1.500 persones per metge i metgessa de família, i 900 per pediatra, amb l'objectiu de dedicar un mínim de 10 minuts per visita. 

Una proposta "insuficient i incongruent"

La proposta de Sanitat no ha agradat al Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) que, en un comunicat, ha qualificat "d'insuficient i incongruent" la proposta i critica que s'haja fet sense consultar les organitzacions de representació dels treballadors. 

El CESM-CV considera que l'oferta de noves places de pediatria no té trellat, quan en l'actualitat la falta d'aquests especialistes a les borses de treball està obligant a cobrir les vacants amb metges de família. També lamenta que el pla ignore la necessitat de tècnics auxiliars d'infermeria, o TCAE, una figura que el sindicat considera clau per a reduir la burocràcia. 

També et pot interessar

stats