Sanitat confirma quatre casos més de coronavirus i investiga dos morts per pneumònia

Tres dels nous casos són els primers a l comarques del sud i situen la xifra global en 22 afectats a la Comunitat Valenciana.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant la roda de premsa
04 de març 2020 - 23:44

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat quatre casos nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Entre aquests hi ha tres casos nous a les comarques d'Alacant i un més a l'Hospital General de València. A més, també ha informat que un dels casos confirmats ahir, finalment no presenta un cas de Covid-19, sinó d'un altre tipus de coronavirus. Amb aquestes dades, la Generalitat eleva els casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana a 22.

Concretament els quatre nous casos són un home que es troba a l'hospital de Sant Joan d'Alacant que va viatjar a les zones de risc d'Itàlia; un empresari del calcer que es troba a l'Hospital del Baix Segura d'Oriola que va viatjar a la fira de Milà; un jove a l'Hospital General d'Alacant que no va viatjar a la zona de risc, però si va estar en contacte amb familiars que havien estat i, finalment, un home que està a l'Hospital General de València que no ha viatjat a cap zona de risc però si va estar en contacte amb un pacient que ja havia donat positiu a la prova prèviament.

Amb aquestes dades el total de casos de coronavirus actius ara mateix són: un a l'Hospital de la Plana de Vila-real, un a l'Hospital de Sagunt, un a l'Hospital Doctor Peset, un a La Fe de València, cinc a l'Hospital General de València, sis a l'Hospital Clínic de València, tres a l'Hospital Arnau de Vilanova, un a l'Hospital General d'Alacant, un a l'Hospital de Sant Joan d'Alacant i un a l'Hospital del Baix Segura. Tots presenten simptomatologia lleu.

Barceló també ha anunciat que s'han fet, a tota la Comunitat Valenciana, 481 proves que han donat negatiu. Respecte al telèfon del servei especial pel coronavirus, ha explicat que ha rebut 4.300 telefonades, de les quals aproximadament la meitat han sigut per a obtindre informació i un 10% de gent que presentava simptomatologia.

Dos morts en fase d'investigació

La consellera també ha anunciat que, tenint en compte les actualitzacions dels protocols fetes pel Ministeri de Sanitat el dia 27 de febrer, s'està duent a terme la investigació de dues persones que van morir durant el mateix mes de febrer per pneumònia, per si donaren positiu en coronavirus.

Els grans esdeveniments no perillen

Respecte als grans esdeveniments, la consellera ha volgut referir-se a la celebració de les Falles i de les festes de la Magdalena de Castelló, de les quals ha dit que continuen avant i que no prenen cap mesura excepcional perquè la incidència és moderada. Barceló s'ha remés a les indicacions del Ministeri que asseguren que estem "en fase 1 de contenció", el que significa que s'estan fent, sobretot, tasques de detecció i prevenció.

El València CF jugarà a porta tancada

Sobre el partit del Valencia CF contra l'Atalanta de Champions League del pròxim dia 10, Barceló ha assegurat que el club els ha remés un comunicat aquest dimecres per veure si es podien implementar mesures de control dels aficionats perquè pogueren acudir al partit. No obstant això, la Conselleria de Sanitat els ha deixat clar que aquesta situació no es tracta d'implementar mesures de control sinó mesures sanitàries, fet pel qual els insten a jugar el partit a porta tancada.

També et pot interessar

stats