Sanitat confirma que les cremes solars que l'OCU va demanar retirar estan correctament etiquetades

Segons un informe de l’organització, dos protectors solars donaven un menor factor de protecció de l'indicat.

Sanitat confirma que les cremes solars que l\'OCU va demanar retirar estan correctament etiquetades
Sanitat confirma que les cremes solars que l'OCU va demanar retirar estan correctament etiquetades

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha comprovat que tots els estudis presentats, tant per les empreses com per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), sobre dues cremes solars infantils són vàlids i estan fets d'acord amb els mètodes de referència. Per tant, confirmen que estan correctament etiquetades.

L'OCU va comunicar a Sanitat el resultat d'un estudi comparatiu sobre 17 protectors solars amb FPS 50 destinats al públic infantil en format d'esprai. Hi destacaven les cremes ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50 i Babaria Infantil Spray Protector SPF 50 per presumptament donar un menor factor de protecció de l'indicat.

En la revisió efectuada per l'AEMPS s'ha comprovat que tots els assajos presentats es van dur a terme conforme als mètodes de referència, si bé s'ha observat una certa variabilitat en la metodologia utilitzada entre els laboratoris, fet que podria explicar els diferents resultats obtinguts.

Arran d'això, l’AEMPS ha informat el grup d'experts responsable de l'elaboració dels mètodes de referència del FPS de la variabilitat observada, així com de la possible influència que podrien tenir les noves presentacions, com l’esprai transparent o les boires, en els resultats dels assajos.

Després de la valoració de tota la informació disponible, Sanitat considera que no hi ha evidència de risc per a la salut humana, sempre que els productes solars s'utilitzen d'acord al mode d’ús indicada en els seus etiquetatges.

També et pot interessar

stats