Sanitat confirma 8 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

Els 30 pacients contagiats tenen símptomes lleus, excepte un home de 89 anys ingressat al Clínic de València, que tenia patologies prèvies.

VÍDEO | Sanitat confirma 8 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana
05 de març 2020 - 21:00

La Comunitat Valenciana registra 30 casos de pacients contagiats per coronavirus, el Covid-19, després que aquest dijous la Conselleria de Sanitat Universal haja comptabilitzat 8 nous casos, com ha confirmat la subdirectora general d'Epidemiologia de la Generalitat, Hermelinda Vanaclocha, aquest dijous.

Respecte als huit nous casos de coronavirus, dos pacients es troben a l’Hospital General d’Elx, un altre a Oriola, dos persones infectades es troben a l’Hospital General de Castelló –dos turistes italians–, un a l’Hospital Arnau de Vilanova de València i dos més a l’Hospital Clínic de València.

La subdirectora general d'Epidemiologia ha concretat que els 30 pacients amb coronavirus que es troben localitzats a la Comunitat Valenciana presenten símptomes lleus, tret d’un dels pacients ingressats al Clínic de València, de 89 anys, i que presentava un estat de salut delicat abans de la detecció del virus per presentar diverses malalties prèvies. “La situació és complicada, és una persona de risc per la seua patologia”, ha concretat.

Especial prevenció en el Clínic

També en el cas d’aquest hospital s’ha activat el protocol de prevenció, ja que l’altre pacient infectat és un metge que va viatjar al nord d’Itàlia. Aquesta situació ha obligat a activar el protocol de prevenció de riscos laborals i a elaborar un cens de totes les persones que han pogut tindre contacte amb ell, “professionals sanitaris, pacients i contactes socials”, segons ha matisat la subdirectora general d'Epidemiologia.

A pesar d'aquest increment de pacients que presenten el coronavirus, Hermelinda Vanaclocha ha indicat que a la Comunitat s’han practicat 618 proves de coronavirus que han donat negatiu. En aquest col·lectiu s’inclou també els contactes del pacient que va morir el passat 13 de febrer a l’Hospital Arnau de Vilanova i del qual es planteja la possibilitat que morira a causa del coronavirus. Encara que, pel que fa a una de les necròpsies d’aquest pacient, encaminada a determinar la presència del coronavirus, ha donat negatiu.

Quant al jove pacient que aquest dimecres va donar positiu a l’Hospital General d’Alacant, els responsables de la Conselleria de Sanitat Universal han mantingut una reunió amb la comunitat educativa del centre on assisteix aquest estudiant per a explicar-los les mesures preventives que poden adoptar. No obstant això, Vanaclocha ha matisat que “no hi ha nerviosisme especial al centre”.

Quasi 6.000 telefonades

Així mateix, el telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal per a atendre qüestions relacionades amb el coronavirus ha rebut 5.800 telefonades, però únicament el 8% de les telefonades estan referides a una simptomatologia susceptible d’estar associada amb aquest virus sorgit a la Xina.

La responsable de la Conselleria de Sanitat Universal ha afirmat que la situació del coronavirus, ara per ara, no requereix el tancament d’escoles o altres mesures preventives més dràstiques a Espanya, com les que ha implantat aquest dijous Itàlia. En qualsevol cas, i segons ha aclarit Vanaclocha, aquestes mesures s’acordarien amb la resta d’autonomies.

També et pot interessar

stats