Sanitat confirma que 44 comensals de Masterchef es van intoxicar durant la gravació a l’Oceanogràfic

La conselleria ha especificat que els símptomes que van presentar els afectats van ser els d'una gastroenteritis

22.08.2019 | NM Entrevista a José Luís Crespo, responsable de Conservació de la Fundació Oceanogràfic
Imatge d'arxiu de l'Oceanogràfic de València / Agències

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimarts que 44 dels comensals convidats a la gravació del programa de televisió Masterchef el 19 de gener a l’Oceanogràfic de València van patir una intoxicació alimentària.

El cas ha sigut denunciat públicament per una treballadora d'aquest espai d'oci, una de les afectades, a través de les xarxes socials. En una publicació, afirma que totes van tindre gastroenteritis: "La nit següent vaig haver d'anar a urgències i m'injectaren Primperan per a parar de vomitar".

"Vaig perdre cinc quilos en tres dies", ha afegit. A més, ha denunciat que, des de gener, ni tan sols van tindre "la decència d’escriure’ls per a demanar disculpes", si bé després de publicar aquest relat ha protegit el seu compte en Twitter.

Des de la conselleria que dirigeix Miguel Mínguez han especificat que van ser més de 40 persones les que es van intoxicar durant la gravació de l'episodi, i que els símptomes que van presentar van ser els propis d'una gastroenteritis; és a dir, vòmits i diarrea. Han assegurat que el departament de Sanitat va dur a terme uns dies després del succés un estudi de contactes, en haver rebut una primera notificació que s'havien produït intoxicacions.

Fruit d'aquest estudi, es va poder conéixer el nombre de persones afectades, encara que desconeixen quin aliment va ser la causa del contagi, ja que havien passat uns quants dies des de l'esdeveniment i ja no hi havia aliments a analitzar. Així mateix, han explicat que aquest incident es va notificar al ministeri de Sanitat, al departament de Salut Pública, que va ser el que va coordinar totes les gestions amb el programa i va fer més investigacions.

La productora assegura que es tracta d’un cas “absolutament excepcional”

Des de la productora del programa, Shine Ibèria, ha assegurat que "la indisposició que van manifestar alguns dels comensals que van assistir a la gravació de l’exterior a València, amb els quals es va estar en contacte en tot moment a través de l'Oceanogràfic, en tractar-se de personal de la companyia". "Es tracta d'un cas absolutament excepcional en aquests onze d'anys de MasterChef a Espanya, un programa en què és una prioritat absoluta garantir la cura alimentària de les persones que intervenen", han assegurat.

La productora ha explicat que durant el rodatge a València els aliments es van analitzar en origen amb resultats positius i es va garantir la traçabilitat en tot el procés. En aquest sentit, han assegurat que "es va informar i documentar les autoritats sanitàries competents" quan es va tindre coneixement dels fets.

També et pot interessar

stats