Sanitat comprarà 10.000 dosis més de la vacuna contra la grip per l'augment de la demanda

Les vacunacions han crescut un 6% respecte del mateix període de l'any passat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, visita l'hospital de Sant Joan, on ha informat de la campanya de la grip
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, visita l'hospital de Sant Joan, on ha informat de la campanya de la grip / GVA Sanitat

Sanitat vol adquirir 10.000 dosis més de vacuna contra la grip per a respondre a l'augment de la demanda, que atribueix a una major conscienciació de la  població de risc. Ho ha explicat la titular del departament, Ana Barceló, en una compareixença de premsa a l'Hospital Sant Joan d'Alacant, durant la qual ha explicat que a hores d'ara s'han administrat 658.705 dosis, que representen un 6% més que fa just un any.

Assegura que s'ha vacunat més de la meitat de la població de 64 anys i el 50% de tot el personal sanitari. En aquest sentit, es preveu que se superaran les xifres de vacunació de l'any passat, quan la Comunitat Valenciana va ser la segona autonomia on més personal sanitari es va vacunar.

Barceló ha negat que s'haja produït "desabastiment" de la vacuna i ha explicat que les 801.000 dosis ja adquirides estan a disposició de Sanitat que està resolent un "problema de emmagatzematge".

La campanya de la grip s'estendrà fins al 31 de gener, segons ha explicat la consellera que ha emfatitzat que l'Institut Epidemiològic preveu nous pics de grip al gener i febrer.

També et pot interessar