Sanitat citarà aquesta setmana totes les persones que queden per vacunar a la Comunitat Valenciana

Comença la immunització amb primeres dosis dels joves entre 12 i 16 anys, la franja d'edat que registra una incidència acumulada més elevada

Cua de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències
Cua de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública citarà aquesta setmana totes les persones que queden per vacunar contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana, excepte aquelles que hagen bloquejat el període per estar de vacances.

No obstant això, Sanitat ha informat que encara quedaran al voltant de 80.000 persones que no han sigut citades perquè no disposen de telèfon mòbil, per la qual cosa no s'ha pogut comunicar amb elles a través d'un SMS. En aquests casos, seran els equips d'atenció primària els que contactaran amb aquestes persones a través de telèfon fix.

Serà durant aquesta setmana quan començarà la immunització amb primeres dosis de les persones que tenen entre 12 i 16 anys, l'última franja d'edat establida en el programa de vacunació i la que més incidència acumulada registra.

Així ho van donar a conéixer el cap del Consell, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, dissabte passat en la roda de premsa després de la Comissió Interdepartamental, on van valorar que totes aquestes xifres "ens acosten a la immunitat de grup que volem aconseguir el 9 d'octubre".

En les pròximes tres setmanes s'inocularan 1,3 milions de dosis, de les quals mig milió només durant aquesta setmana, de manera que serà la segona setmana en què més dosis s'administren des de l'inici de la campanya de vacunació.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va avançar que aquest dilluns arribaran a la Comunitat Valenciana més de mig milió de dosis, de la compensació del Ministeri de Sanitat a causa del dèficit per la població de l'autonomia valenciana.

El 58% d'aquestes 500.000 dosis es destinaran a primeres dosis de persones entre 19 i 12 anys, mentre que altres 94.100 vacunes seran per a segones dosis de persones entre 39 i 20 anys.

Paral·lelament, s'injectaran 1.300 dosis per a segones inoculacions de persones majors de 60 anys, i 360 monodosis de Janssen per a viatgers internacionals.

També et pot interessar

stats