Sanitat canvia el criteri i oferirà només contagis confirmats amb PCR: 64 en les últimes hores

La Comunitat Valenciana registra 149 altes i 10 defuncions més, tres en residències de persones majors.

VÍDEO | Sanitat canvia el criteri i oferirà només contagis confirmats amb PCR: 64 en les últimes hores

L'últim balanç de la incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana deixa 64 nous contagis per proves PCR, que des d'ara serà el criteri que seguirà la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a recomptar els casos, d'acord amb les indicacions del govern espanyol. Fins ara, la Generalitat incloïa els positius en els tests ràpids d'anticossos en el còmput de contagis diaris. Aquesta discrepància en les dades originava un ball de xifres que es va evidenciar dilluns, quan la Conselleria de Sanitat va xifrar en 148 els nous contagis i el Ministeri de Sanitat confirmava zero en el seu còmput.

Ara, la consellera Ana Barceló justifica el canvi per què, segons diu, els contagis confirmats mitjançant PCR constitueixen un dels factors que tindrà en compte el Ministeri de Sanitat per a dur a terme la desescalada, i és l'indicador pel qual es mesurarà la Comunitat Valenciana. La xifra total de positius, que aquest dilluns se situava en 12.834 persones, baixa amb la variació de criteri fins a 10.500 (sempre, contagis confirmats per PCR): 1.435 a la província de Castelló, 5.388 a la de València i 3.677 a la d'Alacant. Sanitat confirma que si es tenen en compte en el còmput també els positius en tests ràpids d'anticossos, fins ara s'ha diagnosticat el virus a 12.883 persones.

La prova de l'estabilització del virus en el territori és que segueixen havent-hi més altes que nous contagis, i el creixement diari d'aquest dimarts respecte a la jornada de dilluns és del 2%. En les últimes 24 hores, 149 persones s'han recuperat del virus, 90 més que dilluns. D'aquestes altes, 34 s’han donat a Castelló, 60 a Alacant i 55 a València. Des de l'inici de la pandèmia s'han curat 7.655 pacients, sis de cada deu.

Pel que fa al nombre de defuncions, se n'han registrades 10 en les últimes 24 hores, tres de les quals en residències de majors, i cinc més que ahir: 2 a Castelló, 5 a Alacant i 3 a València. Suposa un increment del 0,78% respecte a dilluns. Des que va començar la crisi sanitària han perdut la vida 1.289 persones diagnosticades amb el virus.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint, en passar de les 626 notificades ahir dilluns a les 606 que ha confirmat Barceló aquest dimarts. Són 20 pacients hospitalitzats menys que el dia anterior. La consellera ha destacat que en les últimes hores han ingressar en hospitals valencians 11 persones, la mateixa xifra que dilluns i la més baixa des del 18 de març. D’aquestes, 58 són de la província de Castelló (14 a l’UCI), 164 de la d’Alacant (40 a l’UCI) i 384 de la de València (51 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 105 persones, nou menys que dilluns.

Fins ara, 2.389 professionals de la Sanitat s’han contagiat amb el virus. D’ells, 1.588 estan ja donats d’alta i 801 actius, segons les dades facilitades per la Conselleria.

S'atura el brot en el 53% de les residències afectades

La consellera Barceló ha explicat que hi ha a la Comunitat Valenciana un total de 155 residències de gent major que han tingut algun cas positiu durant la crisi sanitària, bé de resident o de treballador. Tot i això, ha destacat que han aconseguit tallar els brots en 81 (el 53%). A hores d’ara, queden 74 geriàtrics afectats per la pandèmia, dos menys que dilluns (13 a la província de Castelló, 18 a la d’Alacant i 43 a la de València), mentre que es mantenen en 30 les que hi ha sota vigilància sanitària (9 a Castelló, 8 a Alacant i 13 a València).

També et pot interessar

stats