Sanitat avança que la setmana que ve podria prendre una decisió sobre la tercera vacuna

Darias ha assegurat que Espanya està "preparada" per a posar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid

Una sanitària prepara una vacuna contra el coronavirus
Una sanitària prepara una dosi contra el coronavirus / Isabel Infantes (Europa Press)

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que Espanya està "preparada" per a la inoculació d'una tercera dosi contra la Covid-19 i ha avançat que el grup d'experts en vacunes podria tindre preparada una proposta sobre aquesta qüestió la setmana que ve.

"Esperem tindre una possible proposta en què puga determinar-se quan i, en qualsevol cas, a quin col·lectiu vacunem amb la tercera dosi", ha comentat la ministra en roda de premsa, després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Darias ha informat que la Ponència de Vacunes es tornarà a reunir la setmana que ve per a continuar treballant en la tercera dosi, per la qual cosa ha instat a "esperar que s'hi pronuncie". En aquest sentit, ha recordat també s'està a l'espera de la posició de l'Agència Europea de Medicaments, els resultats dels assajos clínics i de l'evidència en el món real.

"El pronunciament de l’EMA sempre és important, igual que saber el resultat dels assajos clínics, però la decisió dependrà de les autoritats sanitàries de Salut Pública. Esperarem a la setmana que ve que la ponència es reunisca i conéixer la proposta", ha sostingut.

"Cal definir quan, a qui, si hem de fer-la coincidir amb la vacuna de la grip... Hi ha una sèrie de qüestions que hem de resoldre", ha apuntat.

La ministra ha admés que "comença a haver-hi un cert consens" de la vacunació en algunes persones amb un possible menor nivell d'anticossos, com els pacients amb immunodepressió.

També et pot interessar

stats