Sanitat atén més de 4.500 dones cada any per violència de gènere

Entre el gener i el setembre, els Centres Dona 24 Hores han assistit 1.718 dones i 51 xiquetes i adolescents.

Sanitat atén més de 4.500 dones cada any per violència de gènere
Sanitat atén més de 4.500 dones cada any per violència de gènere

El sistema sanitari públic valencià realitza, cada any, més de 4.500 informes mèdics per possible violència de gènere i, en el 70% dels casos, les dones presentaven lesions físiques rellevants.

Són dades que ha publicat la Conselleria de Sanitat Universal aquest dissabte amb motiu de la commemoració, diumenge, del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Els serveis d’urgències valencians tenen activat un protocol d’atenció a les dones que reconeixen la violència de gènere com un problema estructural amb repercussions greus sobre la salut, tant d’elles com dels fills i filles.

Els Centres Dona 24 Hores també han fet públiques les seues estadístiques pel que fa als nou primers mesos de l’any que diuen que 1.718 dones i 51 xiquetes i adolescents, entre 14 i 18 anys, han sigut víctimes de la violència masclista. Les Les Corts aprovaran pròximament la llei de la infància i l’adolescència que inclourà la retirada de la pàtria potestat als agressors i la comunicació quan els xiquets i les xiquetes estiguen en una situació de risc.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha avisat que encara són molt poques les denúncies que es presenten des de l’entorn i ha demanat la implicació de la societat. “No és una qüestió domèstica, sinó que interpel·la tota la societat”, ha afirmat en un comunicat.

El 016 és el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista. Ofereix atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no apareix reflectida en la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes l’adreça electrònica: 016-online@msssi.es.

També et pot interessar

stats