Sanitat aprova vacunes contra la pigota dels micos

Espanya ha rebut 200 dosis, que es prioritzaran per a persones amb alt risc de gravetat

Imatge d'arxiu de la vacuna Imvanex contra la pigota del mico
Imatge d'arxiu de la vacuna Imvanex contra la pigota dels micos / Imvanex

La Comissió de Salut Pública ha aprovat la vacunació contra la pigota del micos, que prioritza l'administració postexposició per a persones amb alt risc de gravetat o d'exposició al virus. De moment, Espanya té 233 casos confirmats de persones contagiades, tres dels quals a la Comunitat Valenciana.

En un comunica, el Ministeri de Sanitat ha explicat que, a causa de la limitada disponibilitat de dosis de la vacuna contra la pigota dels micos –Espanya ha rebut fins ara 200 injectables–, no es recomana en aquests moments la vacunació de preexposició, encara que podria suggerir-se més avant en funció de l'evolució del brot i de la disponibilitat de sèrums.

Aquestes dosis s’han rebut al marge del contracte de compra centralitzada al qual Espanya s'ha adherit amb altres països a través de l’Hera, l'Autoritat Europea de Preparació i Resposta davant d'Emergències Sanitàries. 

Dosis de reforç contra la covid

A més, en la reunió d'aquest dijous els tècnics de Sanitat i de les comunitats autònomes han acordat l'administració d'una segona dosi de record contra la covid en la població més vulnerable, sobretot en persones internes de residències i a partir de 80 anys.

Aquesta vacuna "haurà d'establir-se en el moment més apropiat segons la situació epidemiològica", ha indicat Sanitat, que recomana continuar valorant regularment l'evolució de la covid-19 en la citada població.

També et pot interessar

stats