Sanitat aprova el Calendari de Vacunació al llarg de Tota la vida 2023 amb noves vacunes

Entre altres mesures, incorpora la vacunació del papil·loma humà per als barons de més de 12 anys i la vacuna de la grip als bebés de sis mesos

Els organismes sanitaris recorden que les vacunes contra la covid disponibles actualment són efectives també contra les noves variants
Una professional sanitària prepara una vacuna per a una dona major / Europa Press

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dilluns l’aprovació del Calendari de Vacunació al llarg de Tota la Vida 2023, que incorpora quatre vacunes noves que s’hauran d’aplicar en tot el territori espanyol. "La prevenció i, sobretot l'efecte de les vacunes, no només ajuden a viure millor, sinó que salven vides, com hem comprovat durant la covid", ha afirmat Darias davant els mitjans després del Consell Interterritorial de Salut, en què ha destacat el treball conjunt de la ponència de vacunes i la comissió de salut pública.

Segons ha informat el Ministeri, una serà “la vacunació sistemàtica de la població infantil contra la malaltia meningocòccica invasiva, per serogrup B, amb la vacuna 4CMenB”. A més, es manté la recomanació d'administrar dues dosis d’aquest medicament a persones de grups de risc no vacunades prèviament. 

Així mateix, les comunitats autònomes incorporaran abans que concloga el 2024 la vacunació contra la meningitis B als dos, quatre i dotze mesos d'edat, amb especial importància de complir els terminis de vacunació en temps al cap de dos i quatre mesos.

S'inclou també en el calendari la vacunació contra la grip en població infantil entre 6 i 59 mesos d'edat (és a dir, amb cinc anys). 

El ministeri incorpora la vacuna Herpes Zóster a persones majors de 65 anys. Es podran captar progressivament cohorts —grups que formen part d'un assaig clínic en observació— que tinguen entre 66 i 80 anys, començant per la població de més de 80 anys.

Finalment, s'amplia la vacunació contra el virus de papil·loma humà (VPH) en els barons. Es vacunarà, per tant, amb dotze anys tant les xiquetes com els xiquets. La pauta de vacunació de dues dosis serà aplicable amb un interval mínim de sis mesos.

També et pot interessar

stats