Sanitat allargarà dos mesos la vigència dels tractaments crònics

550.000 pacients crònics es podran beneficiar d'aquesta mesura que facilita la renovació dels medicaments.

Personal de farmàcia en una imatge d'arxiu
Personal de farmàcia en una imatge d'arxiu / Micof

Els tractaments crònics planificats per a períodes de 180 dies o més que finalitzen abans del 31 de març s'allargaran dos mesos més, segons ha informat aquest diumenge la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La resolució pretén, d'una banda, afavorir la continuïtat de l'accés als medicaments de pacients crònics i, d'altra banda, "facilitar la tasca de revisió dels metges i metgesses, anticipant els tràmits administratius", segons ha explicat la conselleria.

Aquesta decisió respon a l'actual context sanitari en què ha augmentat la càrrega assistencial de l'atenció primària. A més, s'han modificat les visites presencials i telemàtiques i s'han establit mesures de distanciament social.

L'actual sistema de recepta electrònica permet la prescripció de tractaments crònics mitjançant una planificació temporal, amb un termini màxim de 365 dies. Quan se supera la data final, la medicació ha de ser novament activada pel personal sanitari.

550.000 pacients crònics renovaran els tractaments

La mesura beneficiarà 241.671 pacients el mes de febrer i 309.169 el mes de març, segons les dades del sistema d'informació que gestiona la prestació farmacèutica a la Comunitat Valenciana (GAIA).

De la mateixa manera, durant l'estat d'alarma també es va afavorir la continuïtat dels tractaments crònics establits amb la prolongació de la vigència de la medicació en dues ocasions, de les quals es van aprofitar vora un milió de persones (987.192). A l'octubre també es va aprovar la renovació automàtica per a 660.000 pacients crònics.

També et pot interessar

stats