Sanitat alça les mesures especials de contenció a València

Les residències podran rebre una visita diària, s'amplia l'aforament d'hotels i es lleva la limitació de 10 persones en reunions familiars o socials.

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública alça aquest dijous a la mitjanit les mesures especials de contenció i prevenció del coronavirus adoptades per a la ciutat de València. Per tant, la capital es regirà per les mateixes mesures que la resta de la Comunitat Valenciana, on s'apliquen les actuacions acordades per a tot Espanya en el consell interterritorial del sistema nacional de salut.

Les limitacions consistien en la restricció total de visites i eixides en les residències de majors de València ciutat, l'obligatorietat de limitar reunions familiars o d'amics a un màxim de 10 persones i fixaven en el 60% l'aforament màxim en zones comunes d'hotels i allotjaments turístics de la ciutat.

La decisió d'alçar les mesures excepcionals per a la ciutat de València s'adopta després d'analitzar els informes sobre la incidència del virus a la capital. Així, des de dijous en les residències el límit per a les visites passa a ser d'una persona per intern i la duració màxima serà d'una hora al dia, sempre extremant les mesures de prevenció.

En les zones comunes d'hotels i allotjaments turístics l'aforament màxim serà del 75%. La limitació de fins a 10 persones en les reunions familiars o socials, en espais privats, deixa de ser una obligació a partir d'ara, però es manté com a recomanació. Es continua aconsellant la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable.

També et pot interessar

stats