Sanitat afirma que a Espanya no hi ha virus, però que la situació a Itàlia és preocupant

Dues persones han mort i més de cent estan contagiades al país transalpí.

Fernando Simón ha destacat que el nombre de països amb possibilitat de transmissió és molt restringit
Fernando Simón ha destacat que el nombre de països amb possibilitat de transmissió és molt restringit

El Ministeri de Sanitat ha afirmat que Espanya continua lliure de coronavirus i que en l’actualitat no hi ha "cap cas" en investigació, encara que ha reconegut que preocupa la situació a Itàlia, on s'estan aplicant mesures per a controlar el brot que s'ha registrat aquesta setmana.

"A Espanya ni hi ha virus, ni s'està transmetent, ni tenim cap cas", ha assegurat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en la roda de premsa posterior a la reunió del comité de seguiment del coronavirus que s'ha mantingut al Ministeri de Sanitat.

Simón ha explicat que cal valorar si el risc de transmissió a Itàlia existeix, però que no es podrà realitzar fins que Itàlia no aporte informació més detallada, cosa que no ha succeït encara perquè estan centrant tots els seus esforços a controlar la transmissió.

Ja que l'intercanvi amb Itàlia és més alt que amb altres països, Simón ha reconegut que el brot "genera una certa inquietud", i que es treballa coordinadament amb Europa i través de l'Organització Mundial de la Salut.

Dilluns tindrà lloc una reunió per a discutir les zones que es cataloguen "de risc" i l'impacte que pot tindre la situació a Itàlia.

Per acabar, Simón ha destacat que el nombre de països amb possibilitat de transmissió és molt restringit i que seria fort parlar ara mateix de pandèmia per coronavirus.

També et pot interessar

stats