Sanitat adjudica nou acceleradors lineals valorats en més de 21,4 milions d'euros

Es tracta d'equipaments tecnològics d'avantguarda emprats per al diagnòstic d'un gran nombre de patologies i per al tractament de pacients, especialment oncològics

Accelerador lineal
Accelerador lineal / Woman receiving Radiation Therapy for Cancer Treatment

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha adjudicat nou acceleradors lineals dins del Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Inveat) per un import de 21.435.150 euros. Es tracta d'equipaments tecnològics d'avantguarda emprats per al diagnòstic d'un gran nombre de patologies i per al tractament de pacients, especialment oncològics.

Aquests nou acceleradors són els primers d'un total de 79 contemplats en aquest pla, que a la Comunitat Valenciana té una inversió prevista de 81 milions d'euros.

Per a la consellera Ana Barceló "comptar amb aquests equips d'alta tecnologia per a diagnosticar i tractar patologies com el càncer, que té un alt impacte en qui la pateix i en els seus familiars i afins, és una mostra més del nostre ferm compromís per reforçar la qualitat assistencial".

En concret, s'ha adjudicat la renovació de tres acceleradors lineals a l'Hospital La Fe de València, un altre a l'Hospital Sant Joan d'Alacant i el cinqué, al de la Ribera. A més s'ampliaran uns altres quatre equipaments que es destinaran a la Ribera, Elx (dos acceleradors lineals de partícules) i Gandia.

Els altres quatre equipaments s'instal·laran a l'Hospital comarcal Francesc de Borja de Gandia, l'Hospital Universitari de la Ribera d'Alzira, l'Hospital General Universitari d'Elx i també al Consorci Hospital General Universitari de València.

També et pot interessar