Sanitat actualitza el protocol de lluita contra la Covid-19 amb noves mesures

Als hospitals es reorganitza l’espai i s’ajornen les cites i els seguiments no urgents.

VÍDEO | Sanitat actualitza el protocol de lluita contra la Covid-19 amb noves mesures

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat el protocol de lluita contra la Covid-19 amb noves mesures, considerades per alguns les més dures de la pandèmia. L’objectiu és evitar la saturació del sistema valencià de salut en tots els nivells. Les elevades xifres de contagis i hospitalitzacions estan abocant a aquesta situació.

Als hospitals, l’allau de pacients ha obligat a reorganitzar l’espai. Així, a partir d’ara no hi haurà cirurgia ni tractaments no urgents per tal que tots els llits es declaren disponibles. De fet, i si fa falta, les habitacions individuals es desdoblaran.

En consultes externes i d’especialitats, d’altra banda, s’han ajornat totes les cites i els seguiments de malalties que no siguen relatius a la Covid-19 amb les excepcions d’urgència. Els professionals, a més, passen a departaments relacionats amb la pandèmia.

Quant a l’atenció primària, es demana no acudir al centre de salut si no s’ha pres cita prèviament pel telèfon. “La instrucció és reconduir el funcionament a l’atenció telefònica”, ha precisat a À Punt NTC el metge d’atenció primària i delegat del Sindicat Mèdic, Federico Segura. També es tancaran alguns consultoris, sobretot rurals, per a concentrar l’atenció.

Respecte als seguiments dels contagis, la idea és evitar aglomeracions i cues. A partir d’ara, a més, els contactes d’un positiu només rebran una telefonada en el dia que fa set del contacte. En tot cas, complir la quarantena és molt important. “Un aïllament ben portat és la mesura fonamental”, ha apuntat M. Carmen Gallego, vicepresidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar.

També et pot interessar

stats