Sanitat activa l'alerta per calor alta en 14 comarques

L’onada de calor que bat tot Europa ha provocat dos morts i un ferit greu a Espanya.

Sanitat activa l\'alerta per calor alta en 14 comarques
Sanitat activa l'alerta per calor alta en 14 comarques

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat aquest divendres l'alerta sanitària nivell taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus) en zones de 14 comarques de la Comunitat Valenciana.

Les comarques en alerta són l'Alcalatén, els Ports, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat, la Plana Alta, la Plana Baixa, l'Alt Millars, la Vall d'Aiora, l'Alt Palància, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, el Racó d'Ademús, els Serrans i la Plana d’Utiel-Requena.

Davant l'augment de temperatures, la Conselleria recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia. Així mateix, aconsella portar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

També es recomana tancar les persianes i abaixar els tendals en les façanes exposades al sol, i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s'insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Dos morts i un ferit a Espanya per l’onada de calor

L’onada de calor que bat tot Europa ja ha provocat dos morts i un ferit greu a Espanya. Un jove de 17 anys a Còrdova i un home de 93 a Valladolid han mort, mentre que un treballador del camp de 45 anys continua ingressat en la unitat de vigilància intensiva (UCI) d'un hospital de Múrcia, en estat greu, amb símptomes provocats per les altes temperatures.

A més, un auxiliar forestal que intervenia en el dispositiu per a controlar l'incendi de la Ribera d'Ebre, va haver de ser traslladat a l'hospital després de patir un colp de calor.

L'home, contractat per a reforçar la campanya d'estiu, va ser atés a l'Hospital de Móra d'Ebre (Tarragona) i va rebre l'alta després de millorar l'estat, encara que aquest divendres haurà de sotmetre's a una nova revisió. 

També et pot interessar

stats