Sanitat aconsella limitar la ingesta de peix a 3-4 racions a la setmana per la presència de mercuri

A pesar d'aquestes recomanacions, el Ministeri recorda que menjar peix és "segur, saludable i recomanable".

Sanitat recomana limitar el consum dels tipus de peix amb alt contingut en mercuri
Sanitat recomana limitar el consum dels tipus de peix amb alt contingut en mercuri / Arxiu

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les seues recomanacions de consum de peix per la presència de mercuri. Segons els seus nous estàndards, demanen limitar la ingesta de qualsevol espècie de peix a 3 o 4 racions per setmana en la població general, i sempre procurant variar entre peixos blancs i blaus. Així, ha distribuït, en col·laboració amb les autoritats sanitàries autonòmiques i altres parts interessades, 40.000 pòsters amb aquesta nova informació.

En dones embarassades, així com aquelles en període de lactància i els xiquets de fins a deu anys, Sanitat recomana no consumir els tipus de peix amb alt contingut en mercuri, com peix espasa, emperador, tonyina roja, tauró i lluç. En xiquets de 10 a 14 anys, aposten per limitar a 120 grams al mes la ingesta d'aquests peixos. També en xiquets de 10 a 14 anys, recomanen 3-4 racions per setmana d'espècies amb baix i mig contingut en aquest element.

A pesar d'aquestes recomanacions, el Ministeri recorda que menjar peix és "segur, saludable i recomanable". "En la legislació alimentària europea existeixen límits màxims de mercuri que són d'obligat compliment i que, controlats per les autoritats sanitàries, garanteixen un consum segur d'aliments per la població", tranquil·litzen.

Consumir peix, beneficiós per a la salut

Igualment, defenen que el consum de peix comporta, a més, efectes beneficiosos per a la salut, ja que "aporta energia, és una font de proteïnes d'alt valor biològic i contribueix a la ingesta de nutrients essencials com el iode, el seleni, el calci i les vitamines A i D". Té efectes beneficiosos sobre el desenvolupament neurològic en xiquets i redueix el risc de mortalitat per malaltia coronària en adults, segons indiquen.

També et pot interessar

stats