Els sanitaris qualifiquen d'insuficient el pla de reforç per a la campanya d'estiu

Denuncien que compta amb un pressupost similar al de 2019, amb una conjuntura sanitària ben diferent per la crisi de la Covid-19.

VÍDEO | Els sanitaris qualifiquen d'insuficient el pla de reforç per a la campanya d'estiu

Les principals societats i col·legis de metges i metgesses de la Comunitat Valenciana han qualificat d'insuficient la inversió de la Conselleria de Sanitat per al Pla de Vacances i Reforços d'Estiu.

Així, denuncien que els quasi 63 milions de pressupost previstos suposen una inversió "decebedora i arriscada", similar a la de 2019, amb una conjuntura sanitària ben diferent per la crisi del coronavirus. Així mateix, alerten que un 30% de la plantilla estarà de vacances cada mes, en un estiu en què, a més, plana el possible avançament de la campanya de vacunació de la grip.

El pla de la conselleria contempla la contractació de 422 professionals per a cobrir les necessitats assistencials de la població durant aquesta època de l'any, mantindre la vigilància de la pandèmia davant possibles rebrots i afrontar la tornada a la normalitat.

Fins al moment, des de la Conselleria de Sanitat no s'ha fet cap valoració de les crítiques dels professionals sanitaris.

També et pot interessar

stats