Més d'un miler de persones protesten a Alcoi per la falta de personal sanitari

El Síndic de Greuges ha obert aquesta setmana una queixa d'ofici al Departament de Salut per falta de metges i especialistes a l'Hospital Verge dels Lliris

Centenars de sanitaris es concentren a la plaça d'Espanya d'Alcoi en protesta per la falta de personal
Concentració a la plaça d'Espanya d'Alcoi en protesta per la falta de personal sanitari / Laura López (À Punt)

Les protestes per la falta de personal sanitari a l'Hospital Mare de Déu dels Lliris d'Alcoi (Alcoià) han continuat aquest dissabte després de les que es varen dur a terme a finals de setembre i principis d'octubre. Al voltant de 1.500 persones, segons la Plataforma de Metges i Metgesses del Departament de Salut 15 de l'Alcoià-Comtat, s'han concentrat a la plaça d'Espanya del municipi i han mostrat imatges de crespons negres per denunciar la situació del centre sanitari públic.

Aquest dimarts, el Síndic de Greuges va fer oficial les demandes dels professionals i particulars obrint una queixa d'ofici al Departament de Salut d'Alcoi per falta de personal sanitari. En concret, per falta de metges i d'especialistes a l'Hospital Mare de Déu dels Lliris de la ciutat. D'aquesta manera, la Conselleria de Sanitat rebrà en els pròxims dies la resolució emesa per l'òrgan consultor.

La falta de personal és una situació que denuncia des de fa temps la Plataforma de Metges i Metgesses del Departament de Salut 15 de l'Alcoià-Comtat, integrat per 32 municipis de l'interior de les comarques del sud. Segons expliquen, aquest dèficit provoca, entre altres conseqüències, que les llistes d'espera es retarden anys. Segons conta a la ràdio d'À Punt Alfredo Rizo, portaveu de la plataforma, "la llista d'espera de cirurgia general és ara mateix d'un any amb mil malalts, i la de cirurgia traumatològica i tumoral maligna de dos anys i mig, també amb mil malalts". Així mateix ressalta que "pràcticament la totalitat de les operacions de cataractes" s'estan externalitzant i que no hi ha "especialistes que facen guàrdies en urgències".

Una altra carència destacable és que "a Alcoi hi ha sis anestesistes per cada 100.000 habitants, la qual cosa provoca que els quiròfans estiguen funcionant al 50% perquè estan tancats". Amb açò, Rizo considera que l'Hospital Mare de Déu dels Lliris "és lamentable i tercermundista".

També et pot interessar

stats