Els sanitaris i les embarassades, els que més es vacunen contra la grip

El 58% de la plantilla sanitària i poc més de la meitat de les gestants s’ha vacunat, segons les dades del ministeri.

El Ministeri de Sanitat ha iniciat aquesta setmana la campanya de vacunació contra la grip
El Ministeri de Sanitat ha iniciat aquesta setmana la campanya de vacunació contra la grip

Els sanitaris i les embarassades valencianes són els que major taxa de vacunació contra la grip presenten del territori nacional. El 58,7% del personal sanitari de la Comunitat Valenciana s’ha vacunat, mentre que en el cas de les gestants la xifra és del 52%, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

Aquestes xifres es coneixen la setmana en què s’ha posat en marxa la campanya de vacunació per a fer front a la grip estacional. Les persones majors de 65 anys, juntament amb els professionals sanitaris i els estudiants de medicina integren els col·lectius de risc. Els nadons de més de sis mesos i els adults amb malalties cròniques també presenten major risc que la resta de la població.

Les taxes de vacunació del personal sanitari, segons dades de sanitat, difereixen molt entre les diverses comunitats autònomes i van des del 20,7% de Ceuta o el 21% a Aragó fins al 58,7% de la Comunitat Valenciana. El mateix ocorre amb la cobertura de les embarassades, que és del 16,1% a Extremadura davant del 52% de Galícia i la Comunitat Valenciana.

L'any passat l'epidèmia de la grip es va iniciar a principis de gener, tres setmanes més tard que les temporades anteriors, i va finalitzar a mitjan març, segons l'informe de vigilància de la grip a Espanya (temporada 2018-2019) de l'Institut de Salut Carlos III.

També et pot interessar

stats